NEDOVIĆ U ŠOKU ZBOG HORORA U ITALIJI “Sve se promijenilo za jedan dan”

Igrači Olimpije iz Milana pobjegli su iz jednog od svjetskih žarišta korona virusa u domovinu i trenutno su izolaciji.

FOTO: Toms Kalnins

Nemanja Nedović je provodi uz filmove, kućni trening i ljubimce, a situacija prije nekoliko dana kada se vraćao u Beograd uopšte nije bila naivna.


Srpski košarkaš je upravo bio među prvima koji je upozoravao da sve treba da se stopira. Apelovao je na Evroligu, čak bio i nešto grublji, pošto utakmice nisu otkazivane već se igralo sve normalno, do jednog momenta čak i uz prisustvo navijača na tribinama.


– Sjećam se da u početku to nije bilo nešto ozbiljno. Moja Mina koja je paničar, je rekla da je to haos i da će ostati u Beogradu. Kada sam sletio u Milano, vidjeo sam da stujardese stavljaju maske na lice. Prošlo mi je kroz glavu da stvari nisu tako ozbiljne, ali sam brzo promijenio mišljenje jer su svi kod nas govorili da to nije ništa strašno i da će proći. A onda se sve promijenilo u dan ili dva. Bio je to vikend oko Nedelje mode u Milanu. Broj zaraženih je počeo strahovito da raste. Sada vidim da Mina nije bila paničar već oprezna – kaže Nedović za RTS.


Imali su sreće Nedović i Micov pošto su imali taman toliko vremena da doputuju u Srbiju nakon isteka obavezne izolacije u Milanu, do zatvaranja srpskih granica i prekida letova.

Čim se vratio u domovinu košarkaš je bio svjestan da mu slijedi nova izolacija jer dolazi sa veoma ugroženog područja.


– Na granici su mi uzeli podatke i dali broj telefona na koji da se javim. Rečeno mi je kako treba da se ponašam. I svi mi treba i moramo to da poštujemo, tako da sam sada tu u stanu. Trudim se da se okupiram što više i da radim razne stvari. Baš prethodnih dana sam gledao neke utakmice Lejkersa od prije skoro 20 godina… I Kobija Brajanta koji mi je bio idol.


Olimpijske igre još uvek nisu otakazane ili pomjerene zbog korona virusa, a Nedović u ovom momentu ne razmišlja o tome da li će, ili neće imati posla ovog ljeta.


– Ne razmišljam mnogo o tome sada, vidim samo da postoji mogućnost da se otkažu kvalifikacioni turniri i da se ide po plasmanu na FIBA rang listi… Ne znam, zaista. Bio sam 2016. na Igrama u Riju i bilo nam je fenomenalno. Odlična smo grupa, sjajno se slažemo i držali smo se tamo zajedno. Nismo nešto provodili vrijeme sa drugim sportistima, mislim na sportiste iz drugih zemalja, već uglavnom sa našima a i bili smo koncentrisani na svoj cilj, što je i normalno… Stvarno volim da provodim vrijeme i da igram sa tim momcima – zaključio je srpski košarkaš.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram