NE SMIRUJU SE STRASTI NA SJEDNICI Stanivuković nije htio da stavi masku, poslanici vlasti izašli

Poslanici vladajuće koalicije napustili su posebnu sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske, nakon što poslanici opozicije ni nakon upozorenja stručnjaka nisi htjeli da stave zaštitne maske.

FOTO: RTRS/screenshot

Nakon upozorenja poslanika i direktora UKC RS Vlade Đajića, da poslanici moraju da pravilno stave maske, pojedini opozicionari nisu htjeli to da ispoštuju tvrdeći da maske nisu zaštita.

Nebojša Vukanović je rekao da se osjeća kao pas sa brnjicom, ali je ipak stavio masku prilikom izlaganja, dok Miladin Stanić i Draško Stanivuković nisu htjeli da stave maske, govoreći da je nije imao ni premijer.

– Ako je bilo grešaka, dajte da to ispravimo i poštujemo upozorenja medicinskih radinika – rekao je predsjednik NSRS, Nedjelko Čubrilović, upozoravajući poslanike.

Nako što Stanivuković nije htio da stavi masku tokom diskusije govoreći da prvo kazne Košarca i one koji nisu nosili ranije, poslanici su počeli da napuštaju salu.

– Tako je, izađite, kad vi izađete ja ću staviti masku – rekao je Stanivuković i tada vratio masku na lice.

Poslanici raspravljaju skoro tri sata, a tek su nedavno prešli na prvu tačku dnevnog reda, odnosno na ukidanje vanrednog stanja.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram