Nakon što je dobila ulicu, Silvana Armenulić osvanula i na muralima u Doboju

Možda je to trebalo uraditi i prije, ali bolje ikada, nego nikada, kaže Radmilo Armenulić, suprug pokojne pjevačice

FOTO: avaz.ba

Za mjesec dana navršit će se pune 44. godine od tragične pogibije dive narodne muzike Silvane Armenulić iz Doboja. 

Nedavno su odbornici u Skupštini Grada Doboja donijeli odluku da jedna ulica nosi naziv dive narodne muzike. Na slavnu umjetnicu sada podsjeća i veliki mural kojeg je na zgradi u centru Doboja uradio umjetnik Deni Božić.

Vijest da će i Silvana dobiti svoju ulicu u rodnom gradu, obradovala je njezinog supruga Radmila Armenulića, kao i njihovu kćerku Gordanu.

- Naravno da smo čuli za tu vijest. Iskreni da budemo, ona nas je obradovala, da će moja pokojna supruga u svom rodnom Doboju dobiti ulicu koja će Dobojlije i sve koji su voljeli Silvanu i slušali njezine pjesme obradovati. Možda je to trebalo uraditi i prije, ali bolje ikada, nego nikada. Ovo je i moje mišljenje i mišljenje naše kćerke Gordane - kazao je u telefonskom razgovoru za portal „Avaz.ba“ Radmilo Armenulić.

U toku sjajne karijere, tok kobnog 10. oktobra 1976 godine, vraćajući se sa koncerta, u teškoj saobraćajnoj nesreći, život je izgubila Silvana, njezina sestra Mirjana, koja je bila u šestom mjesecu trudnoće te violinista Rade Jašarević. Nesreća se dogodila na magistranom putu Beograd - Niš.

Silvana je zauvijek otišla na drugi svijet, ali su ostale da žive njezine pjesme, neprolazni hitovi „Ciganine,tiho sviraj“, „Rane moje“, „Šta će mi život“...

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram