Muškarac iz Tuzle nova žrtva korona virusa

U posljednja 24 časa u Federaciji BiH registrovan je jedan smrtni slučaj, a riječ je o muškoj osobi iz Tuzle (1946.), podaci su Zavoda za javno zdravstvo FBiH.

FOTO: Srpska Info

U Federaciji BiH do sada je zabilježeno 69 smrtnih slučajeva.

U protekla 24 časa, u FBiH od korona virusa oporavilo se 28 pacijenata, a ukupno su 1.292 oporavljena. Testirana su 1.053 uzorka, od kojih su 123 pozitivna na COVID-19.

Do sada je testirano ukupno 63.237 uzoraka, a COVID-19 je potvrđen kod 3.014 osoba.

Naredbom Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva koja je na snazi, kantonalnim štabovima ministarstava zdravstva data je mogućnost uvođenja i restriktivnijih mjera spram procjene epidemiološke situacije u kantonu odnosno opštini.

– U uslovima pogoršane COVID-19 epidemiološke situacije u Federaciji BiH, naređuje se striktno poštovanje preporuka Zavoda za javno zdravstvo FBiH za sve one na koje se preporuke odnose. Obavezno je nošenje zaštitnih maski u zatvorenom javnom prostoru, kao i u otvorenom javnom prostoru, ukoliko na otvorenom prostoru nije moguće održavati fizičku distancu od dva metra između osoba. Pridržavanjem mjera koje su na snazi štitimo sebe i druge i sprečavamo širenje virusa i povećanje broja oboljelih – saopštili su iz Federalnog ministarstva zdravstva.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram