MINISTAR ŠERANIĆ PONOVIO STAV Nema nastavka liga do 1. jula

Ministar zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske Alen Šeranić je ponovio da će se nastavak profesionalnih sportskih takmičenja razmatrati tek nakon 1. jula.

FOTO: srpskainfo.com

Fudbalski savez BiH je nakon sastanka Izvršnog odbora naveo da bi liga trebala da se nastavi početkom juna ako to dozvole nadležni organi i bude povoljna situacija.

Odgovarajući na pitanje na pres konferenciji oko starta lige u regionu kao i pojedinim zemljama Evropske unije Šeranić je ponovio raniji stav  i istakao da će se prvo pratiti zdravlje sportista.

-Šta se tiče sporta, odnosno profesionalnog nastavka aktivnosti ono što je preporuka bila naša da se naredne sedmice krene sa profesionalnim treninzima i individualnim sportom. U pitanjima ste naveli gdje počinju prvenstva, ali niste naveli da je prvenstvo završeno u Belgiji, čini mi se Francuskoj i Holandiji. U zemljama u kojima se nastavljaju prvenstva izdvajaju se izuzetno velika sredstva da bi obavili testiranja svih sportista i potom dozvolili nastavak liga. Iz toga smo pustili prvo treninge da vidimo šta će se desiti. Šta će se desiti kod nas ako u okviru profesionalne lige utvrdimo da je neko pozitivan? Bilo bi veoma teško utvrditi kontakte i onda bismo morali zaustaviti ligu i poslati sve u kućnu izolaciju. Zato je naša preporuka da do 1. jula ne razmatramo nastavak profesionalnih liga nego da ispratimo zdravlje sportista, a onda da razmatramo mogućnost nastavka takmičenja – rekao je Šeranić novinarima u Banjaluci.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram