Lažno prijavio BOMBU U AVIONU da bi zadržao stjuardesu koja mu se svidjela

Zoran N. (65) priznao je da je prije dva dana uputio lažnu dojavu da je podmetnuta bomba u avionu Lufthanze, koji je iz Beograda trebalo da poleti za Frankfurt, a pravdao se time da mu se svidjela stjuardesa sa tog leta.

FOTO: bljesakinfo

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo da mu se odredi pritvor, a sud je prijedlog usvojio i odredio mu pritvor do 30 dana.


Zoran N. (65) je u srijedu iz stana svog prijatelja i sa njegovog telefona uputio lažnu dojavu, te mu se na teret stavlja krivično djelo izazivanje panike i nereda.


Prema odbrani osumnjičenog on je na Adi upoznao dvije stjuardese Lufthanze i pozvao ih na večeru. Posebno mu se svidjela jedna od njih, ali one nisu pristale na idu sa njim na večeru. Kako djevojku koja mu se svidjela nije našao ni u hotelu, sutradan je pozvao aerodrom i dojavio javio lažnu bombu kako bi zadržao stjuardesu.


Nakon anonimne dojave, pripadnici MUP su obavili kontradiverzioni pregled, a iz aviona njemačke kompanije Lufthanza evakuisano je 130 putnika i pet članova posade. U međuvremeni su putnici vraćeni u avion koji je odletio sa zakašnjenjem.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram