KULINARSTVO
Kategorije

Zanimljivosti
 
Glavna jela
126 recepata
1 2 3 4 Sledeca
punjene paprike
1kg siljati paprika-450 gr juneceg mesa mljevenog-solja rize-vegeta-so-biber-lovorov list-0,5 L pirea od peredajza-malo brasna-ulje-1 kascica secera

bosansko pile
1 vece pile-5 komada peredajza-3 zelene paprike-2 glavice crvenog luka-3 cehne bjelog luka-maslinovo ulje-so i biber

sexy makaroni...
200gr makarona 400gr pilecih grudi 1 mrkva 1 glavica crnog luka 1 cesanj bijelog luka origano sol biber vegeta sos paradajz brasno

punjene telece snicle s brokulom u sosu
za 4 osobe potrebno je:4 telece snicle,200g sunke,200g sira,zacin c,so,sveze brokule,vrhnje za kuhanje,1 glavica crvenog luka

Chili con carne
0,5kg govedeg mljevenog mesa 1glavica crvenog luka 2velike kaske ulja 1 zelena paprika 1 paradajz 1kaska chilipepar 1kaska vegete 1konzervu kuhanog bjelog graha 1dl vode malo bjelog luka

Teletina u senfu i belom vinu
teleće šnicle malo belog vina senf crni luk peršun šargarepa začin C so biber

Sarma
500 g mješanog mljevenog mesa 1 šolja pirinča 3 čena bijelog luka sitno isjeckano suvo meso sitno isjeckana slanina vegeta so, biber majčina dušica, mažuran, bosiljak po ukusu i želji listovi kiselog kupusa isjeckani kupus

Rižot sa džigericom
- pola kile džigerice - glavica crnog luka - ulje - pirinač za 4 osobe (za svaku osobu po 2 šake pirinča, ili po 1 šolja za kafu) - so&biber - muskatni oraščić

Riblje pljeskavice
1 kg sitnije bele ribe (deverika, babuška, crvenperka, bucov...) 1 glavica crnog luka 2 češnja belog luka so, biber kašika sitno seckanog peršuna 1 jaje 1 zemička, natopljena u mleku

Riba na roštilju
Potrebno: 4 ribe srednje veličine ili da odgovaraju veličini roštilja veza peršuna malo maslinova ulja začin će ili vegeta (ko šta ima) morska so bi bila poželjna ali može i obična 2 limuna 4-8 čena bijela luka alu-folija 8 komada mladog luka ili 2 praziluka srednje veličine

1 2 3 4 Sledeca
cafe.ba servisi
Oglasi  •  Kulinarstvo  •  TV program  •  RSS vijesti  •  Web adresar  •  Rjecnik