KULINARSTVO
Kategorije

Zanimljivosti

 
Predjela
Smuđ u aspiku -šofroadiran
Smuđ u aspiku -šofroadiran

Vrijeme: Manje od 5 minuta
Posno: Ne

Sastojci
Smuđ u aspiku -šofroadiran

Kombinacija bele rečne ribe i plodova mora predstavlja praznik za oči i dušu.To je gastronomska oda radosti i ljubavi .Istinska je sinfonija ulivanja reke u more Neka sva čula uživaju

Smuđ u aspiku -šofroadiran

Oznake:

Priprema dan ranije

Vrijeme pripreme 2 h

Sastojci za 6 osoba
Smuđ u aspiku -Šofroad
1,5.- kg - smuđa
300.- gr. - mešano povrće smrznuto
100.- gr - crnog luka,
2.- kom. - limunovog soka
1.- kg. - francuska salata gotova
500.- gr - ribljeg aspika
4.- kom. - tvrdo kuvanog jajeta
½.- lit - tatar sosa
3.- dl - belo vino
1.- kom. - lovorov list
20.- gr. - soli
5.- gr. - bibera.
Za dekoraciju:
1. francuskim peršunom
2. kavijarom
3. suvim lososom
4. rakovima jakovskim kapicama


Priprema
Priprema

Način pripremanja:

1. Ribu filirati pa oba filea povezati tankim kanapom. Lepo formirati i posoliti .
2. Mešano povrće , glavu i kosti staviti u posudu za kuvanje ribe . Naliti vodom tako da ogrezne.
3. Dodati začine , vino , limunov sok, i sve to kuvati oko pola sata. Zatim procediti i tako dobijemo riblji fond.
4. U riblji fond dodati riblje fileje i lagano poširati oko šest min,. Izvaditi iz fonda i ribu rashladiti držati u frižider do upotrebe.

# Fond procediti kroz gazu i cvrsto platno – etaminsko. Dodamo fondu na jedan lit. 60.- gr.- želatina. Kratko ga kuvati i rasbistriti sa dva ulupana belanca.

1. Dobro ohlađene fileje smuđa iseći na jednake komade i servirati na podlogu francuske salate.
2. Dekorisati slično. Tatar sos se servira posebno .
3. Velike komade ribe kad treba kuvati u celo u zavisnosti od veličine ribe, kuvamo od 30’ – 40’—min. .
4. Ribu treba šmizirati tempiranim aspikom ili šofroadirati kao što se vidi na slici.

Posluživanje

Jelo služiti kao hladno predjelo i za potrebe hladnog buffeta


Tagovi:   Smu  aspiku  ofroadiran  

Poslednji recepti iz kategorije
kuvani krompir
kuvani krompir
1kg krompira soli po potrebi ulja zero vode po potrebi
Smuđ u aspiku -šofro
Smuđ u aspiku -šofro
Smuđ u aspiku -šofroadiran Kombinacija bele rečne ribe i plodova mora predstavlja praznik za oči i dušu.To je ga
Pileći galantin
Pileći galantin
Pileći galantin Kulinarski stručnjaci pod hladnom kuhinjom podrazumevaju sva jela koja se služe hladna . Dakle sva
Punjeno prase
Punjeno prase
Punjeno prase na srpski način- ( po receptu čuvenog srpskog kuvara- Milijana Stojanića.- za 10.- osoba. u susret
cafe.ba servisi
Oglasi  •  Kulinarstvo  •  TV program  •  RSS vijesti  •  Web adresar  •  Rjecnik