KULINARSTVO
Kategorije

Zanimljivosti

 
Zimnica
Marmelada od šipuraka
Marmelada od šipuraka

Vrijeme: Preko 2 sata
Posno: Da

Sastojci
2 kg svežih šipuraka
0,5 kg šećera (može i manje, zavisi od ukusa)
2 g konzervansa

Priprema
Prvo dobro oprati šipurke, odseći im kapice i potopiti ih u vodu.
Sve to kuvati oko dva sata, dok šipurak ne omekša da se može ispasirati.
Pošto se dobro skuvao, sačekati malo da se ohladi i ispasirati ga kroz pasirku.
Dobijeni sok kuvati (pre toga u njega dodati šećer) dok se ne zgusne.
Potom dodati 2 g konzervansa. Gotovu marmeladu sipati u staklene tegle, koje su zagrejane.
Napunjene tegle staviti u pleh i zapeći ih u rerni pola sata na 100 stepeni (pasterizacija).
Kada se tegle ohlade, zatvoriti ih celofanom i čekati zimu:-)


Tagovi:   Marmelada  ipuraka  

Poslednji recepti iz kategorije
Pekmez od drenjina
Pekmez od drenjina
drenjine voda šećer
Paprike u senfu
Paprike u senfu
30 crvenih mesnatih paprika - babura 2,5 dl alkoholnog sirćeta 2,5 dl vode 2 kašike šećera 1 kašika soli biber
Paprike u paradajz sos
Paprike u paradajz sos
1,5 kg paprike "somborke" 1,5 paradajza 3 dl jabukovog sirćeta 2 dl ulja 50 g šećera
Nekuvani sirup od mali
Nekuvani sirup od mali
1 kg malina 1 kg šećera 1 i po litar prokuvane hladne vode 1-2 limuntosa (po ukusu)
cafe.ba servisi
Oglasi  •  Kulinarstvo  •  TV program  •  RSS vijesti  •  Web adresar  •  Rjecnik