KULINARSTVO
Kategorije

Zanimljivosti

 
Zimnica
Slatko od šumskih jagoda
	Slatko od šumskih jagoda

Vrijeme: Preko 2 sata
Posno: Da

Sastojci
300 g šumskih jagoda
1 kg šećera
1 kesica limuntusa
1 limun

Priprema
Šumske jagode oprati (istuširati) odstraniti nepotrebne primese i spustiti ih u sud gde smo napravili rastvor limuntusa. Rešetkastom kašikom ih povaditi i staviti u vanglicu. Preliti ih limunovim sokom, protresti vanglicu više puta, kako bi se sve jagode natopile u kiselini.

U šerpu gde će se kuvati ređati red jagoda red šećera. Gornji sloj treba da bude šećer. Pokriti čistom krpom i ostaviti da prenoći. Sutradan ujutru odmah kuvati na jakoj vatri. Za vreme kuvanja ne skidati penu, niti slatko dirati. Zato šerpa treba da bude velika da slatko ne iskipi.

Kada je gotovo, pomeriti ga sa ringle, pokriti vlažnom krpom i ostaviti 20 min. da odstoji. Za to vreme jagode će opustiti vodu, vratiti ih ponovo na štednjak, kuvati da proključa nekoliko puta, pomeriti s ringle, skinuti penu, pokriti vlažnom salvetom i ostaviti da se ohladi (do narednog dana). Puniti tegle i povezati ih celofanom ili hermetičkim zatvaračima.


Tagovi:   Slatko  umskih  jagoda  

Poslednji recepti iz kategorije
Pekmez od drenjina
Pekmez od drenjina
drenjine voda šećer
Paprike u senfu
Paprike u senfu
30 crvenih mesnatih paprika - babura 2,5 dl alkoholnog sirćeta 2,5 dl vode 2 kašike šećera 1 kašika soli biber
Paprike u paradajz sos
Paprike u paradajz sos
1,5 kg paprike "somborke" 1,5 paradajza 3 dl jabukovog sirćeta 2 dl ulja 50 g šećera
Nekuvani sirup od mali
Nekuvani sirup od mali
1 kg malina 1 kg šećera 1 i po litar prokuvane hladne vode 1-2 limuntosa (po ukusu)
cafe.ba servisi
Oglasi  •  Kulinarstvo  •  TV program  •  RSS vijesti  •  Web adresar  •  Rjecnik