Krofne iz rerne: Bez kapi ulja

Bez prženja u velikoj količini ulja, uživaćete u sjajnom ukusu ovih krofni.

FOTO: N1

Sastojci:

200 ml mlijeka

20 grama kvasca

1 kašičica šećera

1 kašičica margarina

2 jaja

400-450 grama brašna

malo soli

korica limuna

Priprema:

U zagrijano mlijeko dodajte izmrvljen kvasac, a zatim i jaja, šećer, margarin, koricu limuna i brašno.

Umesite tijesto, te  ga prekrijte i ostavite da naraste.

Tijesto razvucite debljine od 1,5 cm pa izrežite krofne.

Stavite ih u lim sa papirom za pečenje.

Pecite na 180 Celzijusa oko 25 minuta.

Gotove krofne pokrijte i ostavite da se hlade.

Punite ih nadjevom po želji.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram