Kremasta čorba sa jogurtom

Pripremite kremastu čorbo sa jogurtom i uživajte.

FOTO: N.N


Sastojci:


glavica luka

1/2 tikvice

2 mrkve

4 šampinjona

kašika mješavine začina

100 g tjestenine

oko 1,2 l vode

so, biber

kokošja kocka za supu

malo maslinovog ulja

150 ml jogurta, žumance

Priprema:


Na malo maslinovog ulja propržite sitno sjeckan luk, tikvicu i isječene šampinjone.


Dodajte isječenu šargarepu. Začinite suvim biljnim začinom pa kratko dinstajte. Sipajte vodu, dodajte kocku za supu pa kuvajte desetak minuta.


Zatim dodajte i tjesteninu i kuvajte još 10 minuta. Umutite jogurt i žumance, sipajte malo tečnosti iz šerpe pa uz neprestano miješanje ulivajte smjesu u čorbu. Krčkajte još dva-tri minuta. Posolite i pobiberite po ukusu.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram