KAŽNJENA DVA KAFIĆA U BIJELJINI Nisu poštovali ograničenja radnog vremena

Epidemiološku mjeru ograničenja rada ugostiteljskih objekata do 23 časa u Bijeljini su tokom vikenda prekršila dva kafića i oni su kažnjeni, rekao je Srni načelnik Komunalne policije Ratomir Draganić.

FOTO: srpskainfo.com

– U subotu je iskontrolisano 129 ugostiteljskih objekata, dva su prekoračila radno vrijeme i oni su kažnjeni, u nedjelju su obavljene 132 kontrole i konstatovano da su svi zatvorili na vrijeme – naveo je Draganić.

Procjenjuje se da Bijeljina ima 220 ugostiteljskih objekata.

Draganić podsjeća da su na snazi mjere socijalne distance u ugostiteljskim objektima od 1,5 metara između stolova, najviše tri lica za stolom, obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom ugostiteljskom objektu i radno vrijeme do 23.00 časa.

Kazne su za ugostiteljski objekat u okviru firme su od 2.000 do 10.000 KM, za ovlašteno lice od 1.000 do 3.000 KM, koliko i za preduzetnike, a za goste lokala koji ne nose zaštitne maske kazne su od 100 do 300 KM.

Komunalna policija kontroliše i poštovanje mjere kućne izolacije u vezi sa virusom korona i Draganić kaže da tu nije bilo kršenja i da su je ispoštovala sva lica u Bijeljini kojima je izrečena ova mjera.

Prema podacima od petka, 3. jula, mjera kućne izolacije izrečena je za 53 lica u Bijeljini.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram