IZDATO HITNO NAREĐENJE! Amerikanci napuštaju Irak, Kuvajt se sprema za rat, Nemci povlače trupe!

Administracija u Vašingtonu izdala hitnu naredbu koja se odnosi na američko osoblje u Iraku da se odmah povuku. Kako prenosi Raša tudej, američka ambasada u Bagdadu je saopštila da ima naređenje da se svo osoblje koje nije „za hitne slučajeve“ odmah vrati u SAD.

FOTO: bljesak.info

Taj potez stiže usled podizanja tenzija na relaciji SAD-Irak, ali i zveckanja oružjem između SAD i Irana. Nekoliko zaposlenih u ambasadi u Bagdadu već je počelo da napušta ambasadu u Bagdadu, kao i zaposleni u američkom konzulatu u Erbilu, prestonici iračkih Kurda.

RT podseća da je administracija SAD u nedelju upozorila građane da ne idu u Irak, a ako su tamo da budu „uzdržani“ od svega što se dešava. Takoše, suspendovano je i izdavanje viza. Gotovo istovremeno, Kuvajt je doneo odluku da podigne pripravnost vojske na najviši nivo zbog napetosti u regionu, dok iz Kremlja kažu da sa zabrinutošću prate razvoj situacije oko Irana i SAD.

Takođe, nemački mediji su preneli, pozivajući se na izvore iz vojske, da se ta zemlja povlači iz učešća u zajedničkim vojnim vežbama s Irakom.

Portparol ministarstva odbrane je potvrdio vest uz napomenu da Nemačka ima indicija da sumnja da bu se tokom tih vežbi mogao dogoditi napad od strane Irana.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram