Informacija o stanju vodotoka na području Bijeljine

S obzirom na to da u protekla dva dana na području Grada Bijeljina i okruženju nije bilo atmosferskih padavina došlo je do stabilizacije svih vodotoka. Svi manji vodotoci su u granicama normale.

FOTO: RAS SRBIJA / RAS SRBIJA

U protekla 24 časa  vodostaji rijeka Save i Drine su u manjem porastu.

Vodostaj rijeke Drine jutros u 06:00 časova na vodomjernoj stanici Radalj iznosio je 230 cm, odnosno u protekla 24 časa porastao je za 36 cm. Redovna odbrana od poplava rijeke Drine na području Semberije uvodi se kada vodostaj na vodomjernoj stanici Radalj dostigne kotu od +450 cm. Protok rijeke Drine jutros u 06:00 časova na HE Zvornik iznosio je 671 m³/sek.

Vodostaj rijeke Save  je u manjem porastu i jutros u 06:00 časova visina vodostaja na vodomjernoj stanici Jamena iznosio je 951 cm, odnosno u protekla 24 časa porastao je za 13 cm. Na vodomjernoj stanici Rača, poslednja izmjerena visina vodostaja iznosila je 581 cm, odnosno u protekla 24 časa zabilježen je porast od 10 cm. Redovna odbrana od poplava u Semberiji uvodi se kada vodostaj rijeke Save u Rači dostigne kotu od +650 cm.

 S obzirom na to da su vodostaji rijeka Save i Drine znatno ispod kota redovne odbrane od poplava i da imaju trend blagog porasta odnosno stagnacije, nema potrebe za daljim intenzivnim praćenjem nego će se vršiti povremeno praćenje vodostaja rijeka Save i Drine.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram