Gurmanska proja

Današnji ručak upotpunite ovom gurmanskom projom.

FOTO: N.N


Sastojci

3 jajeta

2 čaše kisele vode

2 kašike ajvara

šolja pšeničnog brašna

šolja kukuruznog brašna

1/2 šolje kukuruznog griza

kesica praška za pecivo

2 kašičice soli

100 g suvog mesa

100 g kačkavalja

2 kisela krastavčića

Priprema

Umutite mikserom jaja pa dodajte kiselu vodu, a zatim i ajvar. Polako sve sjedinite pa postepeno uz blago mi-ješanje sipajte prvo pšenično brašno potom kukuru-zno i na kraju griz. Posolite pa sve blago sjedinite.


Na kraju umiješajte sitno isjeckano suvo meso, kačkavalj i krastavčiće. Dobijenu smjesu sipajte u podmazan pleh sa kalupčićima i pecite 30 minuta u rerni na 200 ste-peni. Služite toplo uz jogurt ili kiselo mlijeko.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram