FEDERER IMA PREVIŠE IZGOVORA! Rusedski isprozivao Rodžera posle novog poraza

Fama o Rodžeru Federeru kao najpoštenijem igraču u svetu tenisa polako počinje da popušta, a Greg Rusedski, nekadašnji britanski as, javno ga je prozvao da ima previše nekih čudnih izgovora kada izgubi meč

Za sve one koji nisu slepo zaljubljeni u Švajcarca jasno je odavno da Federer gotovo uvek posle poraza ima neki izgovor, kojim praktično umanjuje kvalitet igre i pobede protivniku.

Tako je i posle poraza od Novaka Đokovića, Rodžer smislio originalno objašnjenje šta mu je sad smetalo, zbog čega se Rusedski obrušio na njega.

Video sam Federerov komentar da mu nije prijala promena nadmorske visine, jer je pre Pariza igrao u Bazelu. I ja sam nekada pobeđivao u Bazelu pa odmah posle toga u Parizu i nisam primetio neku razliku. Mislim da Rodžer ima previše izgovora za svoje oscilacije tokom mečeva i tokom sezone. Ono što se meni čini, on previše pokušava na silu, nema više onako "tečnu" igru kao pre, a samim tim mu je i samopouzdanje slabije - objasnio je Greg Rusedski.

On je istakao da nije siguran u neki novi veliki povratak švajcarskog asa.

Rodžer je dovoljno dobar da pobeđuje igrače kakav je, recimo, Fonjini. Ali, da li može da pobeđuje posle toga Nišikorija ili Andersona? To je veliko pitanje - istakao je Rusedski.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram