Dogovor za usporavanje saobraćaja u zonama škola

On kaže da je riječ o osnovnim školama u ulici Srpske vojske i naseljima Patkovača i Dvorovi, gdje će u prvoj fazi biti postavljene vibracione trake za usporavanje saobraćaja, a kada se pripremi tehnička dokumentacija i semafori. 

Nakon sastanka nadležnih u Gradskoj upravi sa predstavnicima Policijske uprave Bijeljina i Javnog preduzeća "Putevi Republike Srpske", koje upravlja magistralnim putevima, Stojanović je rekao novinarima da bi ovaj posao mogao biti završen u narednih mjesec dana. 

Prema njegovim riječima, kao dobar primjer za bezbjednost đaka navedena je Osnovna škola "Knez Ivo od Semberije" u Bijeljini gdje je postavljen semafor, a školsko dvorište ima i zaštitnu ogradu koja usporava i usmjerava izlazak djece na pješački prelaz. 

Stojanović je naveo da će grad finansirati 30.000 KM za projektnu dokumentaciju na tri lokacije, dok bi "Putevi Republike Srpske" trebalo da finansiraju nabavku semafora. 

On je najavio da će u rješavanje uočenih problema bezbjednosti saobraćaja pored škola biti uključeni i aktivi direktora osnovnih i srednjih škola u gradu, jer se neke aktivnosti mogu provesti i u školskim dvorištima, poput uređenja parkinga za roditelje koji dovoze i odvoze učenike. 

Jedan od zaključaka sastanka jeste i da bi trebalo pojačati osvjetljenje u zonama škola, na mjestima gdje je saobraćajna policija uočila tu potrebu. 

Pratite InfoBijeljina.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook i Twitter.Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram