Dačić i Stefanović: Većina članica Interpola ponovo će se usprotiviti prijemu takozvanog Kosova

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izrazili su uvjerenje da će se većina članica Interpola ponovo usprotiviti prijemu takozvanog Kosova u Interpol.

FOTO: O. Bunić/RAS Srbija

Dačić i Stefanović održali su zajednički brifing za ambasadore pojedinih zemalja članica Interpola povodom ponovnog zahtjeva takozvanog Kosova za prijem u članstvo Interpola.


Oni su ambasadorima prenijeli da je ova tema od velike važnosti za Srbiju, a da ujedno predstavlja izazov i za sve države koje svoju politiku zasnivaju na poštovanju međunarodnog prava i osnovnih principa međunarodnih odnosa, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.


– Na taj način ćete ponovo jasno potvrditi da ste protiv politizacije profesionalne policijske organizacije kakva je Interpol – poručili su oni.


Dačić i Stefanović su se zahvalili svim državama koje su pružile podršku stavovima Srbije na prošlogodišnjoj Generalnoj skupštini Interpola u Dubaiju.


U saopštenju se napominje da će Stefanović predvoditi delegaciju Srbije na predstojećem zasjedanju Generalne skupštine Interpola, koja se održava od 15. do 18. oktobra u Santjagu u Čileu.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram