Cvijanović: SNSD ostaje koalicioni partner sa DNS-om

BANjALUKA - Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović rekla je danas u Banjaluci da ta stranka ostaje koalicioni partner sa DNS-om, naglasivši da je u interesu Republike Srpske očuvanje vladajuće koalicije.

FOTO: Glas srpske"Cilj je da ostanemo partneri i radimo u interesu Srpske na lokalnom, republičkom i nivou BiH", rekla je Cvijanovićeva novinarima.


Ona je dodala da će premijer Srpske Radovan Višković obavijestiti javnost ukoliko bude smjena ministara iz redova DNS-a.


"Ovo što se sada dešava u Vladi i rekonstrukcija koja je uslijedila nije stvar ni ličnih odnosa premijera, kako je sam rekao, niti bilo koga drugog, već dešavanja u okviru DNS-a. Ta stranka jedan svoj kadar u Vladi zamjenjuje drugim i to tako to treba posmatrati", rekla je Cvijanovićeva.


Ona je ocijenila da je sve što se dešava u okviru DNS-a unutrašnja stvar te partije.


"Nije u redu da se bilo ko drugi iz vladajuće koalicije miješa i komentariše određene stvari i procese u toj stranci", poručila je Cvijanovićeva.


Predsjedništvo DNS-a odlučilo je sinoć da Nenad Nešić obavlja poslove predsjednika te stranke do unutarstranačkih izbora, nakon što je lider stranke Marko Pavić podnio ostavku.


Na sjednici u Banjaluci odlučeno je da Milan Radović obavlja poslove potpredsjednika stranke, a Darko Banjac poslove generalnog sekretara DNS-a.


Neopozive ostavke juče su podnijeli predsjednik DNS-a Marko Pavić i njegov zamjenik i generalni sekretar stranke Dragutin Rodić, a iz DNS-a je stigla inicijativa za smjenu ministra saobraćaja i veza Srpske Neđe Trninića.


Premijer Višković izjavio je juče da Trninić još nije smijenjen, ali da je uputio dopis predsjedniku Srpske Željki Cvijanović i predsjedniku Narodne skupštine Nedeljku Čubriloviću u kojem traži njihovo mišljenje u vezi sa tom inicijativom.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram