Čović za srijedu sazvao sjednicu Zajedničkog kolegija oba doma

Predsjedavajući Doma naroda Parlamenta BiH (PSBiH) Dragan Čović sazvao je za srijedu, 15. januara, 4. sjednicu Zajedničkog kolegija oba doma PSBiH.

FOTO: vijesti.ba

Početak sjednice zakazan je u 10 sati, a na dnevnom redu je ukupno 15 tačaka.

Između ostalog, na dnevnom redu nalazi se utvrđivanje prijedloga članova zajedničkih komisija oba doma Parlamenta BiH, utvrđivanje prijedloga članova stalnih delegacija Parlamenta BiH, utvrđivanje Prijedloga zaključka o osnivanju Privremene zajedničke komisije oba doma Parlamenta BiH za provođenje procedure za imenovanje članova Nezavisnog odbora i Odbora za žalbe građana kao nezavisnih tijela policijske strukture BiH.

Također, pred članovima Kolegija naći će se i utvrđivanje Prijedloga odluke o imenovanju članova Komisije za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije, kao i utvrđivanje Prijedloga zaključka o osnivanju Privremene zajedničke komisije oba doma Parlamenta BiH za provođenje procedure za imenovanje direktora Agencije za zaštitu ličnih podataka u BiH.

Utvrđivanje Prijedloga odluke o imenovanju članova Komisije za odlučivanje o sukobu interesa, utvrđivanje Prijedloga zaključka o osnivanju Privremene zajedničke komisije oba doma Parlamenta BiH za provođenje procedure za imenovanje sedam članova Ureda za razmatranje žalbi BiH u Sarajevu, te utvrđivanje Prijedloga zaključka o osnivanju Privremene zajedničke komisije oba doma Parlamenta BiH za provođenje procedure za imenovanje generalnog revizora Ureda za reviziju institucija BiH, također će biti tačke dnevnog reda sjednice Zajedničkog kolegija, prenose Vijesti.ba.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram