Čokoladni čizkejk

Neodoljiv kremasti slatkiš koji će vas oduševiti!

FOTO: youtube

Sastojci:

1,5 šolja mljevenog čokoladnog keksa

2 kašike istopljenog maslaca ili margarina

600 g rendane čokolade

Fil:

500 g krem sira

100 šečer u prahu

1 kašika ekstrakta vanile

2 jaja

2 kašike brašna

0,5 šolje mlijeka

1 dl kisele pavlake

Priprema:

Pomiješajte čokoladni keks s maslacem, pa koru rastanjite po nenamašćenom plehu prečnika 22 centimetra. Pospite rendanom čokoladom. Krem sir, šećer i ekstrakt vanile mutite dok se masa potpuno ne sjedini. Dodajte jaja i brašno, a mlijeko i kiselu pavlaku dolivajte postepeno.

Fil sipajte u kalup i pecite 20 minuta na 150 stepeni, pa kolač blago pokrijte aluminijumskom folijom i pecite još pola sata. Prohlađeni kolač stavite u frižider da se potpuno stegne, pa ga pospite rendanom čokoladom.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram