Budućnost: ABA liga više ne postoji

Košarkaški klub Budućnost uputio je saopštenje u kojem je zatražio smjenu čelnika ovog takmičenja Krešimira Novosela i Žarka Čabarkape.

Podgoričani ističu das u “natjerani” da igraju peti meč u finalnoj seriji protiv Crvene zvezde iako po njima za to nisu postojali uslovi.

-U dogovoru sa Nebojšom Čovićem direktori ABA lige Novosel i Čabarkapa omogućili su neregularnost u petoj utakmici finala i fizičke napade na igrače Budućnost Volija. Igrači i stručni štab Budućnost Volija su doživjeli horor – linč i fizičko nasilje.Nakon napada kojeg su zabilježile kamere i preneli svi mediji uključući i srpske, a koje su snimili i članovi naše delegacije, kada su igrači gađani upaljačima, drškama, stolicama i drugim predmetima i kada su napadnuti od strane velikog broja navijača na terenu, povukli su se u svlačionicu, spašavajući se od agresije, potpuno nezaštićeni od strane policije i pored obećanja koje je policija poslala Klubu navodi se u zvaničnom saopštenju.

Podgoričani tvrde da su povrijeđena tri igrača pred meč.

-Povrijeđeni su igrači Noris Kol, Suad Šehović, a Nemanja Gordić je pogođen stolicom. Svjesni da je atmosfera takva da nema uslova da se odigra utakmica, od čelnika ABA lige, za koje smo dobili informaciju da su ucijenjeni od strane Crvene zvezde, tražili smo da se isprazni dvorana ili da se utakmica odigra sutra. Na žalost, mada su Novosel i Čabarkapa vidjeli da su naši igrači u pravom smislu reči jedva izvukli živu glavu i da bi došlo do ozbiljnih povreda košarkaša i stručnog štaba, sa potencijalno smrtnim ishodom da su još par minuta ostali na terenu, insistirali su na tome da se za pet minuta vrate na teren, sa prijetnjom da će se utakmica registrovati sa službenim rezultatom od 20:0 u korist Crvene zvezde.

Mada svjesni da u toj situaciji možemo biti samo poraženi, prihvatili smo da bi sačuvali igrače i stručni štab. Ponosni smo na naš tim što su u takvoj situaciji ipak izašli na teren. O svim dešavanjima ćemo detaljno i sa dokazima informisati klubove vlasnike ABA lige, jer sa ljudima koji su nas doveli u ovu neprihvatljivu i ponižavajuću situaciju, ABA liga od večeras ne postoji. Očekujemo njihovu smjenu”, navedeno je u saopštenju.

I košarkaši Budućnosti su se oglasili na društvenim mrežama, gdje je Noris Kol napisao da nije doživio goru atmosferu, dok je Edvin Džekson istakao da se meč nije trebao ni igrati.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram