Britni Spirs nije kidnapovana

Fanovi američke pop zvijezde Britni Spirs iskazali su zabrinutost na društvenim mrežama za svoju heroinu. Naime, pjevačica je već dvanaest godina pod očevim starateljstvom zbog mentalne bolesti protiv koje se bori. Obožavaoci se protive starateljstvu jer smatraju da ono u stvari predstavlja zatvor za Britni. Zbog toga su učestale poruke u kojima su joj govorili da obuče nešto crno ako joj treba pomoć i roze ako je u nevolji.

FOTO: Glenn Francis / CC BY-SA (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)

Stvari su se uzburkale pošto je Britni objavila kućni video u kojem pleše u roze šorcu sa crnim tufnama u čemu su fanovi prepoznali poruku. Neki su u njenom plesu takođe prepoznali znakove kojima pokazuje da joj nije dobro. To je pokrenulo lavinu komentara u kojima se traži da Britni bude oslobođena iz kućnog pritvora.

Problem je nastao zato što su lijekovi koji pomažu Britni da se bori protiv bolesti prestali da djeluju, a doktori se bore da nađu novu kombinaciju koja će dati rezultate i pomoći da se situacija drži pod kontrolom.

Porodica je zabrinuta za nju, ali i ljuta na sve koji ih optužuju da drže pjevačicu zatvorenom komentarišući kako bi Britni mogla učiniti nešto loše po svoj život ukoliko ne bi bila pod nadzorom.

Video koji je Britni objavila možete pogledati OVDJE.


D. P.


Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram