“BOLJE NEGO JUČE, ALI NIJE DOBRO” Vučić o epidemiološkoj situaciji u Srbiji

U Vranju je situacija danas bolja nego što je bila juče, ali i dalje nije dobro, rekao je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić tokom obilaska radova na rekonstrukciji i izgradnji KBS u Beogradu.

FOTO: srpskainfo.com

– Dobio sam rezultate da je nešto bolje nego juče, ali i dalje nije dobro. Do 10 sati je bilo još 15 zaraženih tako da to nije dobro, ali pokušavamo da ne sakrijemo bilo šta. Radimo testove zato što nećemo da krijemo bilo šta, nećemo da sakrivamo brojeve, moramo da pazimo i da brinemo o zdravlju. U Vranju smo napravili širi zahvat, da ljude odmah pošaljemo na liječenje. Imamo još osam od 260 u Leskovcu, slično u Nišu, bilo je 11 od 800 u Beogradu što nije mnogo, ali u svakom slučaju dok ide to dva odsto. Mislim da je žarište nešto manje, ali sada skupljamo sve ljude koji su bili u kontaktu i da to riješimo na vrijeme – rekao je Vučič, prenosi Blic.

U Vranju je žariše fabrika nameštaja “Dodić” koja je privremeno zatvorena, a testirani su kako zaposleni, tako i njihove porodice i ljudi sa kojima su bili u kontaktu. Zaraženi su u najvećoj mjeri asimptomatski bolesnici, bez ili sa minimalnim tegobama.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram