Boban Marjanović, srpski košarkaš i član Dalasa: NBA prsten prije zlata sa Srbijom

DALAS - Zbog izolacije i striktnih mjera zabrane kretanja širom svijeta mnogi sportisti oglašavaju se putem društvenih mreža, a jedan od njih bio je i srpski košarkaš koji nastupa za Dalas Maverikse Boban Marjanović.

FOTO: Glas Srpske

Srpski gorostas govorio je za “Instagram” profil FIBA, a među mnoštvom pitanja jedan od najzanimljivijih odgovora bio je vezan za najbolju petorku reprezentacije Srbije svih vremena i koga bi od svojih prijatelja stavio u prvu petorku.


- Tu su Nikola Jokić, Dejan Bodiroga, Miloš Teodosić, Vlade Divac i Predrag Danilović. Moram da stavim Divca jer je najbolji centar i zbog svega što je uradio za reprezentaciju. Jokić je najbolji centar u NBA i na svetu i mnogo mi je dobar prijatelj. Bodiroga je… Što se tiče najboljih saigrača iz reprezentacije, uzeo bih Stefana Birčevića uz Tea i Jokića. On je dobar borac i igra srcem. Uzeo bih Bogdana Bogdanovića i uzeo bih Nikolu Kalinića - kazao je Marjanović.


Jedno od zanimljivijih pitanja bilo je da li bi prije volio da osvoji titulu sa Srbijom ili NBA prsten.


- Teško pitanje. Već sam bio drugi sa Srbijom na Evrobasketu, sada bih birao prsten NBA lige. Ali, ko bi se žalio da bude ovo drugo - rekao je Marjanović.


Bobi je istakao da mu je omiljena medalja sa reprezentacijom ona iz Novog Sada kada je mladi tim 2007. osvojio zlato na Svjetskom prvenstvu za igrače do 19 godina pobijedivši u finalu SAD, za koje su tada, između ostalih, igrali Stef Kari, Patrik Beverli, Donte Grin, Dion Tompson, Deandre Džordan, Majkl Bizli... Dodao je i da bi volio da zaigra na Olimpijskim igrama.


- Bio sam tužan jer se sve ovo desilo, a hteo sam na Olimpijske igre i da osvojimo kvalifikacioni turnir koji je u našem gradu. Imali smo veliku priliku da to uradimo pred našim navijačima. Želeo sam da budem na Igrama, to je jedan od najvećih turnira, bio sam tužan, ali sledeće godine će biti nova prilika. Prvo moramo da pobedimo koronu, pa da osvojimo turnir u Beogradu, pa da osvojimo i Olimpijske igre - naglasio je Marjanović.


Heris, Džejms i Džordan


Jedno od pitanja za Marjanovića je bilo koga bi najradnije posterizovao.


- Tobijasa Herisa. Kada me vidiš na terenu, Tobi, skloni se od obruča jer ću zakucati preko tebe! - kroz smijeh je poručio Marjanović.


Centar Dalasa je rekao da ne može da se odluči između Lebrona Džejmsa i Majkla Džordana i da obojici može samo dati naklon.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram