“BIĆE TEŠKO ALI MOŽEMO U TOKIO” Andrea Lekić vjeruje u tim Srbije

Trenutno smo u usponu, pokazale smo to na Svjetskom prvestvu i svi se nadamo da ćemo naredne godine osigurati plasman na Olimpijske igre – rekla je jedna od najboljih rukometašica Srbije Andrea Lekić.

FOTO: Eddy Lemaistre/EPA

Kvalifikacioni tunir za Olimijske igre održaće se naredne godine u Mađarskoj, a osim Srbije i domaćina Mađarske učestvovaće još Rusija i Kazahstan. Lekićeva kaže da je cilj jasan, a to je plasman na Olimpijske igre.

-Svima je pozanato koliko će ovo biti jak turnir i koliko je konkurencija jaka, a od četiri reprezentacije samo dvije idu na Olimpijske igre i mi se nadamo da ćemo biti među te dvije ekipe, Kazahstan je objektivno slabiji i važi za autsajdera, a mi vidimo šansu protiv Mađarske. Činjenica da Mađarska igra na domaćem terenu nam je otežavajuća okolnost, igraćemo pred navijačaima Đera, a ja sam tamo igrala dvije godine i znam da nas očekuje pakao. Rusija je bila treća na poslednjem Svjetskom prvenstvu i sjajna su reprezentacija ali ja sam sigurna da smo na dobrom putu i da možemo da se plasiramo u Tokio – optimista je Lekićeva.

Reprezentacija je već izborila plasman na Evropsko prvenstvo, na osnovu ranije stečenog ranga.

-Mislim da je to dobra odluka jer će se igračice rasteretiti s obzirom na to da će zbog ove pauze doći period kada ćemo za kratko vrijeme igrati mnogo mečeva. S druge strane mislim da smo u potpunosti zaslužili da se plasiramo na Evropsko prvenstvo po svemu što smo pokazali u prethodnom periodu – rekla je Andrea Lekić.

Zbog korona virusa i činjenice da je sve u svijetu sporta stalo, Andrea Lekić se može naći u jednoj specifičnoj situaciji. Ona je trenutno rukometašica CSM iz Bukurešta, a od ljeta će nositi dres budućnosti, pa bi se moglo dogoditi da, ukoliko se kao i muška i ženska Liga šampiona bude završava krajem godine, da igra protiv kluba za koji je već nastupala u ovom takmičenju.

-Završni turnir lige šampiona planira se za septembar ali to još nje zvanično, od ljeta ću biti član podgoričke Budućnosti. Ja se iskreno nadam da će se naći neko rješneje jer bilo bi nestvarno igrati za jednu, pa za drugu ekipu u istom takmičenju, u najmanju ruku to je nekada bilo neizvodivo. Nisam jedina koja je u takvoj situaciji koja je nezamisliva ima još nekoliko rukometaša koji su u sličnom problemu. Ako tako bude, biće zaista čudno ali šta je tu je. Moje mišnjenje u ovakvoj situaciji je da bi najpoštenije bilo da se sezona poništi, međutim, s druge strane postoje i interesi EHF-a koji želi okupiti najkvalitetnije ekie, postoje navijači koje žele videti svoje timove u završnici najkvalitetnijih takmičenja i sve je to zaista teko pomiriti – jasna je Andrea Lekić.

Upitan nastavak sezone u Rumuniji

Kao i sve ostale evropske lige, i ona u Rumuniji u kojoj nastupa Andrea Lekić je prekinuta, a prema nekim informacijama ipak bi mogla da se završi, međutim, to još nije zvanična odluka.

-Kada je nastupio korona virus sve je prekinuto, i treninzi i utakmice, sve. Sada se pojavila informacija da bi liga trebala da se nastavi u julu. Ne znam kako će to izgledati, koliko ćemo imati vremena da se pripremimo, a ako budemo igrali više utakmica u kratkom vremenskom roku to će biti rizično za zdravlje igrača – rekla je jedna od najboljih srpskih rukometašica.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram