BEZ ZNAČAJNIH ODLUKA Klubovi ABA lige se nadaju nastavku sezone

Održan je dugo očekivani video sastanak rukovodstva i klubova ABA lige a prema očekivanju bitnih odluka nije bilo, već se i dalje čeka stav Evrolige.

FOTO: srpskainfo.com

Značajnih odluka nije bilo a to se očekivalo i prije sastanka. Izražen je stav da bi sezona trebalo da bude završena na parketu, a većina klubova su stali uz opciju da sezona bude nastavljena, ali da se najprije sačeka odluka o nastavku takmičenja u Evroligi.

Pred kraj je došlo do sukoba između predsjednika Budućnosti Dragana Bokana i Ostoje MIjailovića. Prvi čovek podgoričkog tima je optužio  Partizan da pokušava se domognu titule za “zelenim stolom”, te da je vršio medijski pritisak. Budućnost je u najlošijoj poziciji po pitanju elitnog takmičenja ukoliko se sezona ne završi na parketu.

Glavni spor predstavljao je termin narednog sastanka i šta može da se uradi dok se čekaju smjernice Evrolige. U raspravu su se potom uključili i predstavnici drugih klubova, ponovljena je želja da igraju i da se šampion odluči na terenu.

Pored toga, navodi se da ideja o proširenju lige nije razmatrana kao opcija, a odlučeno je i da principi ne mogu da budu različiti za plej-of i borbu za opstanak.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram