AKCIJA TULIP Turci uhapšeni zbog krijumčarenja migranata, među njima bilo i DIJETE

SIPA je u akciji kodnog naziva Tulip uhapsila dvojicu državljana Turske na području Gradiške zbog sumnje da su bili dio organizovane grupe koja se bavila krijumčarenjem migranata.

FOTO: Srpska info

– Osumnjičeni su u vozilima iznajmljenim od rentakar agencija prevozili 11 krijumčarenih osoba, od kojih je jedno dijete, za koje je utvrđeno da su državljani Iraka. Prilikom realizacije navedenih aktivnosti policijski službenici SIPA pretresli su osumnjičene osobe, stambene objekte i vozila koja su koristili, te tom prilikom otkrili i privremeno oduzeli mobilne telefone, SIM kartice i određenu dokumentaciju, koja može poslužiti kao dokaz u daljem krivičnim postupku – saopšteno je iz SIPA.

Takođe, prilikom pretresa u jednom od vozila otkriven je gumeni čamac sa veslima, kojim su osumnjičeni namjeravali prebaciti krijumčarene osobe preko rijeke Save u  Hrvatsku.
Osumnjičene osobe su privedene u prostorije SIPA i nad njima se obavlja kriminalistička obrada, nakon čega će, u skladu sa odredbama Zakona o krivičnom postupku BiH, u zakonskom roku biti predata u dalju nadležnost Tužilaštvu BiH.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram