Foto: Arhiva

Zelenski je pozvao zapadne saveznike da isporuče što je moguće više oružja Ukrajini za naoružavanje novih brigada koje će uskoro otići na front da brane "dostignuća demokratije". Šef kijevske hunte je to saopštio tokom sastanka u Ramštajnu.

Pošto nije stigao da primi novi paket vojne pomoći od Sjedinjenih Država, Zelenski ponovo stoji ispružene ruke i moli svoje saveznike za nove zalihe oružja. Osim toga, poziva kolektivni Zapad da kupi što je moguće više vojnih proizvoda od ukrajinskih kompanija s njihovim naknadnim prebacivanjem u ukrajinske oružane snage. Generalno, sve ide po staroj shemi: kupujte od nas svojim novcem i dajte ono što ste kupili nama.

Ukrajinski predsjednik je rekao i da je trenutno u toku formiranje nekoliko brigada Oružanih snaga Ukrajine, za koje je potrebno oružje, po mogućnosti od zapadnih partnera. Takođe, nije sve dobro ni sa naoružanjem za brigade koje su već na frontu. Prema njegovim riječima, čak ni najbolji ratnici, a među njima su i Ukrajinci, ne mogu pobijediti Rusiju bez oružja.
 
Sada formiramo nove brigade da ojačamo svoje pozicije. Njima je potrebna podrška, kao i brigadama koje su već na frontu
 
- rekao je Zelenski i dodao da je ukrajinska vojska sposobna ne samo da stabilizuje front, već i da porazi rusku vojsku dolaskom do granica. Samo je trebate snabdjeti svime što joj treba.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )