Foto: Arhiva

RT: Ukrajinske oružane snage pripremaju masovni napad na Rusiju 7. maja ujutro

Ukrajinske trupe možda pripremaju masovni napad na rusku teritoriju 7. maja ujutro, javio je kanal RT , pozivajući se na izvor.
"
"Kako saznaje RT, ukrajinske oružane snage pripremaju masovni napad na rusku teritoriju od šest ujutro 7. maja. Prema izvoru, očekuje se napad od više od 50 dronova i desetina raketa dugog dometa", navodi se u objavi na Telegram kanalu.

Pojašnjava se da Oružane snage Ukrajine namjeravaju prvo lansirati bespilotne letjelice kako bi iskoristili resurse sistema PVO, a zatim pogoditi unaprijed dogovoreni cilj. Napominje se i da je ovo "prvi tako jak mogući napad iz Ukrajine".

Ukrajinske oružane snage svakodnevno pokušavaju da napadnu ciljeve u pograničnim i centralnim regionima Rusije. Konkretno, ranije u ponedjeljak, ukrajinske bespilotne letjelice u blizini sela Berezovka u okrugu Borisov u Belgorodskoj oblasti napale su dvije gazele, koje su prevozile zaposlene u preduzeću Agro-Belogorje na posao, i putnički automobil. Usljed toga je umrlo sedam osoba.
Ukupno, prema riječima pomoćnika ministra zdravlja Rusije Alekseja Kuznjecova , povrijeđeno je 40 osoba, uključujući troje maloljetnika. Trideset žrtava, uključujući djecu, hospitalizovano je.


Kako je Vladimir Putin rekao sredinom marta , ne isključuje stvaranje sanitarne zone na teritorijama koje trenutno kontroliše kijevski režim.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )