Foto: glassrpske

Iranski ministar spoljnih poslova Hosein Amir-Abdolahjan u intervjuu za En-Bi-Si odbio je da prizna da Izrael stoji iza napada na Iran koji je izveden u petak i dodao da je oružje koje je korišćeno u tom napadu "više ličilo na dječje igračke nego na dronove".

-Ono što se dogodilo nije bio napad -rekao je Amir-Abdolahjan u Njujorku, gdje je prisustvovao sjednici Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija.
 
Amir-Abdolahjan je istakao da Iran ne planira da odgovori ako Izrael ne izvrši značajan napad.
 
Iranski šef diplomatije je, međutim, upozorio da će, ako Izrael napadne Iran, odgovor biti brz i snažan.
 
Naveo je da je cilj napada Irana na Izrael 13. aprila bio "upozorenje" i dodao da je Iran mogao da pogodi Haifu, Tel Aviv i sve izraelske luke, ali je htio samo da upozori Izrael i da izbjegne civilne žrtve.
 
U napadu Izraela na iranski konzulat u Damasku 1. aprila poginula su dva generala i pet oficira Korpusa iranske revolucionarne garde, a Iran je odgovorio 12 dana kasnije, pokrenuvši napad na Izrael sa više od 300 projektila i dronova.
 
Taj napad nije prouzrokovao značajnu štetu, a gotovo sve rakete i dronove presrele su izraelske, američke i druge savezničke snage.
 
U petak je izveden napad na vojni aerodrom u blizini grada Isfahana u centralnom Iranu, a iranski mediji javili su da su iznad Isfahana oborena tri drona.
 
Neimenovani američki zvaničnici rekli su američkim medijima da je Izrael izveo napad u Iranu.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )